Woonhuisbeveiliging

Uit onderzoek van TNS NIPO naar de veiligheid bij Nederlanders thuis blijkt dat bijna 50% wel eens slachtoffer is geweest van inbraak, vernieling, gas en/of waterlekkage of brand. Vooral inbraak en brand laten veel emotionele schade achter. Bij 17% van de Nederlandse huishoudens is wel eens ingebroken. Dat komt neer op ongeveer 1.190.000 huishoudens met een gemiddelde schade van 2.653 euro. Daarbij werd in 7% van de gevallen geweld gebruikt, waarvan de helft van de slachtoffers letsel opliep.

Kans op inbraak

Een inbreker maakt geen verschil als het gaat om de keuze van de woning. Gevoelsmatig gaat men er vanuit dat er meer wordt ingebroken in vrijstaande woningen dan in etagewoningen. Toch blijkt hier in de praktijk geen noemenswaardig verschil tussen te zitten. Eigenaren van duurdere woningen zijn banger voor inbraken dan eigenaren van goedkopere woningen. Huiseigenaren beveiligen hun huis ook beter. Een gelegenheidsdief – en die komen het meest voor – wordt door deze extra maatregelen afgeschrikt en zoekt zijn heil ergens anders. Meer dan 90% van alle Nederlandse huishoudens neemt maatregelen om inbraak te voorkomen, toch blijken deze maatregelen onvoldoende. De grootste uitgave aan veiligheidsmaatregelen gaat naar sloten op buitendeuren en buitenverlichting. Slechts 12% van de huishoudens heeft daarbij een alarminstallatie. Tot slot doet 2% van de huishoudens weinig tot niets aan de beveiliging van de woning. Zelfs de deuren gaan ’s nachts niet op slot.

Meer dan de helft van de slachtoffers neemt (nog) geen extra maatregelen na vernieling, inbraak, lekkage, brand of insluipers. De reden dat er geen beveiligingsmaatregelen zijn genomen, is in 33% van de gevallen dat de bewoners er nog niet aan toe zijn gekomen.

Om inzicht te krijgen in het aantal inbraken in uw stad/dorp/wijk zie :

http://www.politie.nl/misdaad-in-kaart?geoquery=tilbrug&categorie=1&categorie=2

Copyright ©

Promotie aanbieding!

huisbeveiliging-alarmsysteem

Unieke aanbieding! NCP gekeurd draadloos beveiligingssysteem, compleet basispakket voor de beveiliging van uw woonhuis of bedrijf (MKB) installatie door een gediplomeerde monteur (MBV). Inclusief 1 jaar gratis aansluiting op een PAC meldkamer! Bel 085-1052018 en vraag naar M. van Eijndt

Cameraproducten

Dahua

Hikvision

Sony

Mobotix

Copyright ©

 

 

c0046b20-2d6c-4bf4-bc5c-84930a820e7b

30150135

Rookmelder

medisch

VUpoint Solutions_540x510